Biosoft


Institutul de tehnologii bioinformationale

Copiii Indigo/Copiii de cristal

Copilul dvs. este fenomenal! A facut primii pasi foarte devreme, analizeaza ca un adult si are energie cat zece. Mai mult, ati observat in mai multe randuri ca poate sa „citeasca” gandurile celor din jur. Acest lucru va bucura, dar va si nelinisteste in egala masura…

Cu fiecare an, pe planeta se nasc din ce in ce mai multi copii supradotati. Ei sunt mult mai receptivi decat ceilalti copii de varsta lor si, daca e sa folosim limbajul stiintific, sunt capabili sa perceapa un univers aparte, al energiilor subtile. Copiii Indigo sunt foarte comunicativi atunci cand sunt in compania celor la fel ca ei si devin introvertiti cand simt ca ceilalti nu ii inteleg sau ii mint.

Sunt foarte dotati, aptitudinile lor se manifesta destul de devreme, de obicei inaintea varstei de 5 ani. Copiii Indigo nu se tem sa riste si adesea isi aleg ca hobby sporturile extreme. Priviti palma copilului dvs. De obicei, la copiii Indigo se evidentiaza cu claritate doua linii: una merge in directia degetului inelar, cealalta spre degetul mic (liniile lui Apollo si Mercur).

Mesagerii Universului
Exista mai multe teorii care explica motivul pentru care din parinti obisnuiti se nasc copii cu capacitati neobisnuite. Conform uneia dintre ele, acesti copii ar fi promotori ai energiei cosmice, care ne aduc stiinta si intelepciunea Universului. Fiecare planeta trimite catre Pamant fluxul sau energetic. Aceasta influenta se intensifica la limita dintre secole – nu intamplator in aceste perioade timpul este perceput deosebit de intens. De aceea, nu este nimic iesit din comun in faptul ca la sfarsitul secolului trecut copiii Indigo au inceput sa se nasca mai des decat de obicei.

Ne asteapta un viitor minunat
Parintii copiilor supradotati au o mare responsabilitate. Este foarte important ca ei sa-l ajute pe cel mic sa se gaseasca pe sine insusi, sa-si descopere talentele. Cel mai important este sa comunice cu el si sa nu-l ironizeze. Copilul Indigo nu aude ordinele si nu se supune daca cineva ii vorbeste pe un ton grosolan sau, dimpotriva, imita vorbirea celor mici. El este un mic adult, de aceea parintii trebuie sa fie sinceri cu el si sa-i permita sa ia singur decizii.

Copilul Indigo trebuie sa vada in parintii sai niste parteneri, nu sefi. Iar parintii trebuie sa asculte mai atent ceea ce le spune copilul: in multe privinte el este cu mult mai intelept decat ei. Micutii Indigo sunt purtatori de energie pozitiva, iar misiunea lor consta in schimbarea conceptiilor despre lume a societatii, pe care ei trebuie sa o ridice la un nivel spiritual mai inalt. Specialistii sunt de parere ca omenirea se afla in pragul unor schimbari globale, iar copiii Indigo vor deveni calauzele noastre spre viitor.

De ce sunt numiti asa? Notiunea „Copii Indigo” a fost introdusa in circulatie la inceputul anilor ’80 de Nancy Ann Tappe, care in cartea sa Intelegerea vietii prin intermediul culorilor (Understanding Your Life Through Color) a declarat ca pe lume vin multi copii neobisnuiti cu o aura de culoare indigo. Ea sustine ca, in afara de aura, acesti copii se evidentiaza printr-o intuitie neobisnuita si talente multiple. In 1999, cartea scrisa de Lee Carroll si Jan Tober Copiii Indigo a starnit mare valva. Autorii sustin ca aptitudinile unice ale copiilor cu aura de culoare indigo se explica prin faptul ca ei sunt dotati cu energii similare cu ale ingerilor! Acest concept contravine oricaror principii ale stiintei clasice. Dar, desi nu s-a inventat inca un aparat pentru masurarea aurei omului, oameni cu aptitudini iesite din comun s-au nascut si se vor naste in toate timpurile.

Cum ii recunoastem? Trasatura distinctiva a copilului Indigo este supradotarea. Unii invata sistemul binar, cand cei de varsta lor abia reusesc sa retina poezioare, altii aduna mental numere din cinci-sase cifre…
- Au multa intuitie si o gandire originala. Pot prevedea viitorul si au un comportament imprevizibil.
- Sunt capabili sa o scoata la capat cu probleme complicate, la prima vedere fara solutie. Si de multe ori cei din jur sunt uimiti de solutiile neobisnuite pe care le ofera.
- Nu se descurajeaza niciodata. In cele mai dificile momente ei nu-si pierd prezenta de spirit si luciditatea gandirii.
- Sunt neobisnuit de talentati. Si, de obicei, nu sunt calitati mostenite din familie.
- Le place sa fie in centrul atentiei.
- Inca de la nastere sunt bine dezvoltati fizic. Sunt extrem de flexibili, puternici si agili.
- Au simtul dreptatii sociale foarte dezvoltat. Vin intotdeauna in ajutor in momentele grele. Si nu ii intereseaza parerea celor din jur!

De foarte multe ori copiii Indigo sunt confundati cu copiii cu sindrom al deficitului de atentie (ADHD). Insa caracteristicile lor seamana numai la prima vedere. Hiperactivitatea este o afectiune care trebuie tratata. Retineti faptul ca nivelul emotional puternic si dinamismul copilului dvs., incapacitatea de a se concentra pentru multa vreme asupra unui lucru si de a duce lucrurile la bun sfarsit nu sunt in niciun caz indicii sigure ca aveti in casa un „Indigo”.

Cum stii daca tu, sau cineva pe care-l cunosti, este un Copil sau un Adult Indigo sau de Cristal?
Vom descrie principalele trasaturi si caracteristici ale acestor oameni. Dar vrem sa accentuam faptul ca fenomenul Indigo/Cristal este urmatorul pas in evolutia noastra ca specie umana. Cu totii, intr-un fel sau altul, devenim asemanatori cu oamenii Indigo sau de Cristal. Ei sunt aici sa ne arate calea, astfel incat informatia sa-si poata gasi aplicarea in noi toti in general, pe masura ce facem tranzitia catre urmatorul stadiu al dezvoltarii si evolutiei noastre.
Copiii Indigo se incarneaza pe Pamant de 100 de ani incoace. Primii oameni Indigo au fost pionieri si deschizatori de drumuri. Dupa al doilea razboi mondial, s-au nascut in numar semnificativ, si acestia sunt adultii Indigo de azi. Totusi in anii `70 s-a nascut un val mare de oameni Indigo astfel ca acum avem o intreaga generatie de oameni Indigo care acum sunt in jurul varstei de 30 de ani si care sunt pe cale a-si ocupa locurile ca leaderi in lume. Oamenii Indigo au continuat sa se nasca pana prin anul 2000, cu abilitati crescande si grade sofisticate de creativitate si tehnologie.
Copiii de Cristal au inceput sa apara pe planeta in jurul anului 2000, desi unii ii dateaza usor mai tarziu. Acestia sunt copii extrem de puternici, al caror scop principal este sa ne duca catre urmatorul nivel in evolutia noastra, si sa ne reveleze puterea noastra interioara si divinitatea noastra. Ei functioneaza ca o constiinta de grup mai degraba decat ca indivizi, si ei traiesc prin “Legea lui Unu” sau Constiinta Unitatii. Ei sunt o forta puternica pentru dragoste si pace pe planeta.

Adultii Indigo si de Cristal sunt formati din doua grupuri. In primul, sunt cei care s-au nascut Indigo si acum realizeaza tranzitia catre Cristal. Asta inseamna ca sufera o transformare fizica si spirituala care le trezeste constiinta “Cristica” sau “Cristalina” si ii leaga de copiii de cristal ca parte a undei evolutive a schimbarii. In cel de-al doilea grup intra cei care s-au nascut fara aceste calitati, dar le-au achizitionat sau sunt in curs de a le achizitiona prin propria lor stradanie si urmarirea cu staruinta a cararii spirituale. Da, asta inseamna ca toti avem potentialul de a deveni parte din grupul de inaltare al “ingerilor umani”.
Urmatorul extras descrie diferenta dintre Copiii Indigo si cei de Cristal. Acest extras este din articolul lui Doreen Virtue, Copiii Indigo si de Cristal:
Primul lucru pe care cei mai multi oameni il observa la Copiii de Cristal sunt ochii lor, mari, patrunzatori si inteligenti peste varsta lor. Ochii lor iti retin privirea si te hipnotizeaza, in timp ce realizezi ca sufletul ti-e dezvelit ca sa-l poata copilul vedea. Probabil ca ati observat aceasta noua “semintie” de copii populand rapid planeta noastra. Ei sunt voiosi, incantatori si iertatori. Aceasta generatie de noi lucratori ai luminii, cu varste aproximativ intre 0 si 7 ani, sunt ca nici o alta generatie.  Ideali in multe privinte, ei sunt indicatoarele pentru directia in care se indreapta omenirea … si este o directie buna!
Copiii mai in varsta (aproximativ intre 7 si 25 de ani), numiti “Copiii indigo”, impartasesc anumite caracteristici cu Copiii de Cristal. Ambele generatii sunt foarte senzitive si mediumnice, si au scopuri importante in viata. Principala diferenta este temperamentul lor. Cei Indigo au un spirit de razboinic, deoarece telul lor colectiv este sa zdrobeasca vechile sisteme care nu ne mai sunt de folos. Ei sunt aici sa anuleze sistemele guvernamentale, educationale si legale carora le lipseste integritatea. Pentru a atinge acest tel, ei au nevoie de temperament si determinare arzatoare.
Acei adulti care rezista schimbarii si care pretuiesc conformismul se poate sa-i inteleaga gresit pe cei Indigo. Adesea acestia sunt etichetati in mod gresit cu diagnostice psihiatrice cum ar fi Sindromul Atentiei Deficitare Hiperactive (SADH) sau Sindromul Atentiei Deficitare (SAD). Din pacate, atunci cand acestia sunt sub medicatie, persoanele Indigo isi pierd adesea senzitivitatea lor frumoasa, darurile spirituale si energia de luptator… In comparatie, Copiii de Cristal sunt binecuvantati si echilibrati temperamental. Sigur, si ei pot avea ocazional accese de furie, dar acesti copii sunt foarte iertatori si placuti. Cristalinii sunt generatia care beneficiaza de valvataia raspandita de cei Indigo. Mai intai, Copiii Indigo au condus cu sabia, taind orice lucru caruia ii lipsea integritatea. Apoi Copiii de Cristal au calcat pe cararea curatata, intr-o lume mai protejata si mult mai sigura.
Termenii “Indigo” si “Cristal” au fost dati acestor doua generatii deoarece ei descriu cu cea mai mare acuratete culorile aurei lor si modelele energetice. Copiii Indigo au o multitudine de albastru-indigo in aura lor. Aceasta este culoarea “chakrei celui de-al treilea ochi”, care reprezinta centrul energetic din creier localizat intre cele doua sprancene. Aceasta chakra regleaza clarvederea, sau abilitatea de a vedea energia, viziuni si spirite. Multi dintre copiii Indigo sunt clarvazatori.
Copiii de Cristal au aure opalescente, cu culori multiple minunate in tonuri pastelate. Aceasta generatie da dovada de asemenea de fascinatie pentru cristale si pietre …
Copiii Indigo pot simti lipsa de onestitate, asa cum un catel poate simti frica. Persoanele Indigo stiu cand sunt mintite, luate peste picioar sau manipulate. Si devreme ce scopul lor colectiv este sa ne plaseze intr-o lume noua, a integritatii, detectoarele interioare de minciuni ale celor Indigo sunt integrale. Asa cum am amintit mai devreme, acest spirit de razboinic este amenintator pentru unii adulti. Astfel ca, persoanele Indigo nu sunt capabile sa se conformeze situatiilor disfunctionale de acasa, de la serviciu sau de la scoala. Ei nu au abilitatea de a se disocia de sentimentele lor si sa pretinda ca totul e O.K. … numai in cazul in care sunt sub medicatie sau sedati.
Darurile spirituale innascute ale Copiilor de Cristal sunt de asemenea neintelese. Mai exact, abilitatile lor telepatice care-i determina sa inceapa sa vorbeasca mai tarziu.
In noua lume pe care persoanele Indigo o inaugureaza, vom fi cu totii mai constienti de gandurile si sentimentele noastre intuitive. Nu ne vom mai baza asa de mult pe cuvantul scris sau vorbit. Comunicarea va fi mai rapida, mai directa, si mai onesta, pentru ca va fi de la minte la minte. Deja, un numar tot mai mare dintre noi luam contact cu abilitatile noastre psihice. Interesul nostru pentru paranormal este tot timpul ridicat, acompaniat de carti, emisiuni televizate si filme pe aceasta tema.
Astfel ca, nu este surprinzator faptul ca generatia care urmeaza celei Indigo este incredibil e telepatica. Multi dintre Copiii de Cristal si-au amanat modelele de vorbire si nu este neobisnuit pentru ei sa astepte pana la 3 sau 4 ani sa inceapa vorbirea. Dar parintii imi spun ca nu ai nici o problema in a comunica cu copiii lor tacuti. Nici pe departe! Parintii se angajeaza intr-o comunicare minte-la-minte cu Copiii lor de Cristal. Si acestia folosesc o combinatie de telepatie, limbaj al semnelor propriu creat si sunete (inclusiv cantecul) pentru a se exprima.
Problema apare  cand Cristalinii sunt catalogati de personalul medical si educational ca avand modele de vorbire “anormale”. Nu este o coincidenta faptul ca pe masura ce se nasc tot mai multi Cristalini, numarul de diagnostice de autism este tot mai mare.

Este adevarat ca, Copiii de Cristal sunt diferiti fata de alte generatii. Dar de ce trebuie sa patologizam aceste diferente? Daca copiii comunica cu succes acasa, si parintii nu declara nici o problema… atunci de ce sa incercam cream o problema? Criteriul de diagnostic pentru autism este destul de clar. El arata ca o persoana autista traieste in propria ei lume, si este deconectata de alti oameni. Persoana autista nu vorbeste din cauza unei indiferente fata de comunicarea cu altii.
Copiii de Cristal sunt chiar opusul. Ei sunt printre cei mai conectati, comunicativi, iubitori si lingusitori dintre oricare generatie. Ei sunt de asemenea destul de inzestrati cu daruri filozofice si spirituale. In plus ei arata un nivel fara precedent de bunatate si sensibilitate acestei lumi. Copiii de Cristal imbratiseaza spontan si sunt grijulii cu oamenii la nevoie. O persoana autista nu ar face asta!
In cartea mea ” si Hranirea Copiilor Inidgo”, am scris ca SADH ar trebui sa insemne Atentie Formata intr-o Dimensiune Superioara. Aceasta ar descrie cu mai multa acuratete aceasta generatie. In acelasi ton, Copiii de Cristal nu justifica o eticheta de autism. Ei nu sunt autisti! Ei sunt ADMIRA-tistici!
Acesti copii sunt demni de admiratie, nu de etichetat cu disfunctii. Daca cineva este disfunctional, acelea sunt sistemele care nu se acomodeaza la evolutia continua a speciei umane. Daca ii injosim pe copii cu etichete, sau ii medicam pentru supunere, vom submina un dar trimis din ceruri. Vom zdrobi o civilizatie inainte ca ea sa aiba timp sa prinda radacini. Din fericire, exista multe solutii pozitive si alternative. Si acelasi cer care ne-a trimis Copiii de Cristal ii poate asista pe aceia dintre noi care sunt avocatii copiilor…
Urmatorul extras este din cartea Celiei ce urmeaza sa apara, “Aventura Indigo-Cristal”, care explica mai mult aspectele metafizice ale experientei Indigo-Cristal.


June 29th, 2010
Topic: Articole Tags: None

≡ Leave a Reply