Biosoft


Institutul de tehnologii bioinformationale

Spiridus, primul aparat ELF-ELP romanesc

Practicile orientale străvechi, Biblia precum şi alte scrieri antice vorbesc de importanţa odihnei în general şi a somnului în special pentru sănătatea corpului nostru fizic. Înţelepţii vremurilor trecute, dar şi specialiştii zilelor noastre au pus şi pun un accent deosebit pe diversele tehnici orientale de relaxare şi vindecare precum Yoga, Reiki, etc. Efectele benefice ale acestora sunt acum şi la îndemâna celor care nu au timp sau dispoziţia de a urma cursuri de iniţiere în tehnicile orientale de terapie bioenergetică.

Un dispozitiv electronic denumit Spiridus® vă ajută ca multe din inconvenientele biologice datorate uzurii organismului să dispară.

Obişnuitele dureri reumatice, oboseala cauzată de stresul zilnic vor deveni amintire utilizându-l. Le va lua locul o stare de confort fizic şi psihic, de încredere în capacitatea corpului dumneavoastră biologic de a vă fi alături în toate momentele de încercare pe care existenţa în plan material vi le rezervă.

De-a lungul timpului s-au observat efecte benefice în următoarele cazuri: reumatism cronic şi acut, migrene, insomnie, nevroze, dureri articulare, artrită, osteoporoză, fracturi osoase, afecţiuni cardiovasculare, circulaţie sanguină deficitară, disfuncţii sexuale, afecţiuni ginecologice, incapacitate de concentrare, disconfort meteo, afecţiuni respiratorii, astm, tulburări endocrino-metabolice, diabet, patogenia oncologică, etc.

Folosirea Spiridus®-ului amplifică potenţialul imunitar al corpului biologic în faţa diverselor infecţii virale şi microbiene. De asemenea, creşte debitul sanguin, lucru ce favorizează scurtarea perioadelor de convalescenţă cât şi prevenirea diverselor afecţiuni metabolice.

Cel mai interesant şi aparent surprinzător efect este o întinerire a organismului care apare lent în timp, datorită faptului că diviziunea celulară, care are perioada completă de 7 ani, se face mai corect în condiţiile unui cuplaj corp biologic – corp informaţional mai bun.

Aparate oarecum similare Spiridus®-ului există în Germania, în Statele Unite, în Marea Britanie. Toate aceste aparate generează pulsuri electromagnetice de foarte joasă frecvenţă, cu intensităţi şi amplitudini comparabile cu cele emise de creier, mult mai mici decât magnetismul terestru, fiind astfel total lipsite de nocivitate şi nepoluante. Dacă în Statele Unite un astfel de aparat ajunge să coste în jur de 2.500 USD, Spiridus®-ul este cu un ordin de mărime mai ieftin şi cel puţin la fel de performant.

Pentru a înţelege cum acţionează această terapie asupra organismului, să analizăm impactul pe care îl are radiaţia electromagnetică de foarte joasă frecvenţă asupra sănătăţii umane.

Pentru aceasta plecăm de la câteva observaţii. Intervalele de somn profund sunt caracterizate la nivelul creierului de emisia unor unde electromagnetice de foarte joasă frecvenţă denumite delta. Acestea sunt perioade active ale organismului, ce implică un consum energetic ridicat. De ce mobilizează corpul atâta energie putem înţelege mai uşor plecând de la modelul oriental al structurării organismului nostru. El presupune existenţa a cel puţin două corpuri. Unul, cel material, este caracterizat de tot ce se întâmplă la nivel electromagnetic, celular, iar celălalt informaţional, este caracterizat de un nivel fizic mai subtil, probabil neutrinic şi cuprinde tot universul de informaţii necesare funcţionării celui material, biologic.

Un cuplaj (Yoga, în sanscrită) cât mai bun între aceste două corpuri, conduce la o stare de sănătate optimă. Ce realizează acest cuplaj sau mai simplu care sunt elementele celor două corpuri a căror stare defineşte cuplajul? Cultura indiană le denumeşte chakre (roată, vârtej, din sanscrită), iar în occident sunt numite noduri energetice. Starea lor spune totul despre sănătatea unui om. Dacă la nivelul corpului informaţional (denumit astral, eteric, subtil, etc.), starea chakrelor nu este alterabilă, în schimb, în corpul material, biologic de-a lungul vieţii apare o diminuare a caracteristicilor acestor zone. Atunci când una sau mai multe chakre sunt afectate, organismul biologic este şi el în suferinţă.

Prin diverse tehnici, Yoga, Reiki, etc. orientalii refac starea chakrelor. Întotdeauna acest proces de refacere este însoţit de prezenţa undelor cerebrale ale practicantului, vindecătorului, terapeutului, după caz. Folosirea Spiridus®-ului va face acest lucru pentru dumneavoastră, eliminând şi starea de dependenţă de capacitatea sau posibilităţile altora de a vă fi alături. Foarte important, el nu transmite utilizatorului stările deficitare sau influenţele nocive pe care le poate avea un terapeut în momentul în care face tratamentul. El îşi face treaba indiferent de starea dumneavoastră psihică sau fizică.

Fiind un bun prieten va fi la dispoziţia dumneavoastră oricând şi oriunde. Doar din când în când va trebui să-i înlocuiţi bateria şi asta o dată sau de două ori pe an în funcţie de cât îl solicitaţi.

Argumente

Tehnicile de fizioterapie dezvoltate în secolul XX au demonstrat spectaculoase efecte ale terapiei ELF. Această terapie se bazează pe impactul pe care îl au câmpurile electromagnetice în pulsuri de foarte joasă frecvenţă, asemănătoare undelor cerebrale, asupra organismului uman. În domenii medicale dintre cele mai diverse cum ar fi: reumatism cronic şi acut, migrene, insomnie, nevroză, dureri articulare, artrită, osteoporoză, fracturi osoase, afecţiuni cardiovasculare, circulaţie sanguină deficitară, disfuncţii sexuale, afecţiuni ginecologice, incapacitate de concentrare, disconfort meteo, afecţiuni respiratorii, astm, tulburări endocrino-metabolice, diabet, patogenia oncologică, etc. s-au observat vindecări care surprind prin rapiditate şi eficienţă. Dar aceste efecte pozitive uimitoare sunt relatate în diverse scrieri laice sau religioase din vremuri îndepărtate şi în toată cultura umanităţii, de la Egiptul faraonilor la India Upanishadelor. La vremea aceea nu existau aparatele de fizioterapie, dar erau exploatate la maximum capacitatea creierului de a emite unde electromagnetice de foarte joasă frecvenţă în timpul stărilor de relaxare, meditaţie Zen, Yoga, etc. cât şi tehnicile de recepţie a radiaţiei electromagnetice de foarte joasă frecvenţă din mediul ambiant, cum ar fi asanele Yoga, efectul de piramidă, tehnicile Qigong, Reiki, etc. Papirusurile egiptene relatează despre vindecarea bolilor prin atingere cu mâna (touch healing). Biblia sau relatările istoricilor Romei antice stau marturie. Astfel, celor trecuţi de o anumită vârstă, le era recomandat ca momentele de odihnă şi în special somnul să le petreacă în preajma tinerilor. Aceştia având o emisie cerebrală mult mai intensă îi ajutau indirect şi pe cei în vârstă din apropierea lor, în procesul de recuperare energetică. Într-o relatare biblică despre regele David se spune că atunci când bătrâneţea l-a doborât la pat, înţelepţii curţii i-au adus o tânără fecioară care să îi ţină companie.

În Orient, medicina tradiţională pune la mare preţ, pentru a avea o sănătate cât mai bună, tehnicile de meditaţie combinate sau nu, cu exerciţii fizice şi de respiraţie. La practicanţii acestora apar stări de conştiinţă, care pentru organismul biologic înseamnă, la nivelul sistemului nervos central şi periferic, emisia de unde cerebrale alpha şi theta. Ele sunt generate de descărcările electromagnetice ce caracterizează activitatea neuronală. Studiile efectuate de cercetătorii japonezi Akira Kasamatsu şi Tomio Hirai în legătură cu activitatea cerebrală din timpul exerciţiilor de meditaţie Zazen, au demonstrat deplasarea spectrului undelor cerebrale către frecvenţele joase alpha şi theta caracteristice perioadelor de somn. De asemenea, americanii D. Rakovic, B.K. Anand, G.S. Chhina, B. Singh şi danezii H. Lou, T. Kjaer, L. Friberg, S. Holm au publicat studii similare despre meditaţia Transcedentală, meditaţia Yoga profundă şi Yoga Nidra. Dr. John Zimmerman a demarat în 1980 la University of Colorado School of Medicine din Denver, studii referitoare la radiaţia electromagnetică emisă de bioterapeuţi în timpul tratamentului. Rezultatele au fost remarcabile. S-a constatat că domeniul de frecvenţe emise este cuprins între 0,3 si 30 Hz cu un maxim de amplitudine în zona 7-8 Hz, iar intensitatea semnalului depăşeşte cu mult nivelul unui nonpracticant. Un colectiv de cercetători japonezi condus de A. Seto a reuşit să măsoare acest semnal care ajunge să fie de 1000 de ori mai mare decât al unui om obişnuit.

Zborurile cosmice din secolul XX au adus informaţii noi. Atunci când omul este prea mult timp despărţit de Pământ (de exemplu mai mult de 2 săptămâni într-o staţie orbitală) se îmbolnăveşte. Pentru acest “rău de cosmos” este responsabilă şi lipsa radiaţiei Schumann, caracteristică mediului electromagnetic terestru, în interiorul navelor spaţiale. Dar ce este radiaţia Schumann? Este o radiaţie electromagnetică care se manifestă la suprafaţa Pământului din cauza descărcărilor electrice din atmosferă sau radiaţiei provenite din spaţiul cosmic. Ea este reţinută rezonant prin efectul de cavitate electromagnetică generat de ionosferă şi globul terestru. Maximele şi minimele radiaţiei Schumann definesc reteaua Hartman. În Orient, tehnica Feng Shui încearcă să exploateze în interesul sănătăţii aceste proprietăţi locale electromagnetice ale mediului terestru, începând cu amplasarea locuinţelor şi terminând cu aranjamentele florale dintr-o cameră. Privită din punct de vedere fizic, radiaţia Schumann este o undă electromagnetică staţionară cu lungimea de undă egală cu circumferinţa Pământului. Frecvenţă maximului de intensitate al acestei radiaţii este de 7,83 Hz, care coincide cu nivelul minim al domeniului undelor cerebrale alpha din perioadele de somn sau veghe. Ea ajută alături de emisia cerebrală, la recuperarea şi menţinerea stării energetice a organismelor biologice, prin efectele pe care le are la nivel celular.

Este o observaţie comună că, după o zi de muncă, un somn bun ne remontează. Cu cât acesta este mai liniştit cu atât dimineaţa ne simţim mai proaspeţi. Lipsa somnului ne face să ne pierdem concentrarea, puterea de analiză, vigoarea fizică. Dacă suntem privaţi de perioadele de somn profund mai mult de o săptămână, acest lucru poate deveni fatal ducând la o dezorganizare a corpului biologic ce sfârşeşte prin întreruperea funcţiilor sale de bază.

Toate acestea ne fac să înţelegem cât de importante sunt, pentru starea noastră de sănătate, undele cerebrale, sau mai precis undele electromagnetice de foarte joasă frecvenţă cu domeniul între 0,5 si 12 Hz. Şi asta nu este tot!

Până nu de mult se considera că în timpul somnului organismul intră într-o stare de relaxare, iar consumul energetic se reduce la minim. S-a constatat însă că lucrurile nu stau aşa. Intervalele de somn profund sunt caracterizate la nivelul creierului de emisia unor unde electromagnetice de foarte joasă frecvenţă denumite delta. Acestea sunt perioade active ale organismului, ce implică un consum energetic ridicat. De ce mobilizează corpul atâta energie putem înţelege mai uşor plecând de la modelul oriental al structurării organismului nostru. El presupune existenţa a cel puţin două corpuri. Unul, cel material, este caracterizat de tot ce se întâmplă la nivel electromagnetic, celular, iar celălalt informaţional, este caracterizat de un nivel fizic mai subtil, probabil neutrinic şi cuprinde tot universul de informaţii necesare funcţionării celui material, biologic. Un cuplaj (Yoga, în sanscrită) cât mai bun între aceste două corpuri, conduce la o stare de sănătate optimă. Ce realizează acest cuplaj sau mai simplu care sunt elementele celor două corpuri a căror stare defineşte cuplajul? Cultura indiană le denumeşte chakre (roată, vârtej, din sanscrită), iar în occident sunt numite noduri energetice. Starea lor spune totul despre sănătatea unui om. Dacă la nivelul corpului informaţional (denumit astral, eteric, subtil, etc.), starea chakrelor nu este alterabilă (motivul fiind probabilitatea de interacţie extrem de redusă la nivel neutrinic comparativ cu interacţia electromagnetică), în schimb, în corpul material, biologic de-a lungul vieţii apare o diminuare a caracteristicilor acestor zone. Aceasta se întâmplă din cauza agresiunilor zilnice la care este supus (curenţi de aer într-o încăpere sau maşină, insolaţie, hrană, lovituri, emoţii, zgomote puternice, cămpuri electromagnetice poluante tip ecran TV, telefon mobil, calculator, etc.) dar şi micşorării cantitative şi calitative a fluxului undelor cerebrale emise în perioadele de somn odată cu înaintarea în vârstă, lucru ce face ca procesul de recuplare din timpul somnului să aibă parametrii din ce în ce mai slabi.

Dovezi experimentale

Studii medicale aprofundate legate de efectele terapiei cu câmpuri electromagnetice de foarte joasă frecvenţă au fost realizate pentru prima dată în lume în anii 1950 în ţara noastră la Institutul Naţional de Balneologie şi Fizioterapie, o dată cu apariţia Magnetodiaflux-ului, creaţie a românului Vasile Robescu. Acesta pleacă de la nişte observaţii făcute de el ca participant la cel de-al doilea război mondial şi pune la punct un aparat care va revoluţiona electroterapia modernă. La acea dată, în lume mai exista doar Diapulse-ul american, un aparat de fizioterapie înrudit, dar care utiliza domeniul undelor radio, mai precis 27 MHz.

Colective de cercetători din Bucureşti, Iaşi, Cluj, Braşov, Govora, Sinaia, Băile Felix, conduse de reputaţi medici printre care prof. dr. Tr. Dinculescu, prof. dr. Jitariu, dr. A. Macelariu, dr. Ana Maria Zirra, dr. C. Stoicescu, dr. D. Constantinescu, ca să-i enumerăm doar pe câţiva, au efectuat studii fundamentale de biologie, fiziologie si histochimie. Din monografia dr. Andrei Rădulescu, intitulată sugestiv Electroterapia, aflăm că aceste studii au evidenţiat efecte terapeutice benefice în procesele metabolice celulare atât asupra sistemului nervos central şi vegetativ cât şi asupra celui neuro-muscular. Prin acţiunea câmpului electromagnetic pulsatoriu asupra structurilor biologice, au loc modificări energetice la suprafaţa celulelor, cu activarea schimburilor de membrană, intensificarea proceselor enzimatice şi implicit, intensificarea metabolismului celular. Prin creşterea difuziunii oxigenului în celule, în ţesuturile mai slab vascularizate se creează condiţii favorabile pentru formarea de noi vase sanguine şi creşterea tonusului celor existente. Apare o accentuare a ţesutului de granulaţie reparator în procesul de vindecare a rănilor şi o creştere a vascularizării în oase şi ţesutul cicatriceal. Dacă distrugerea respiraţiei celulare normale este privită drept cauză a cancerului, atunci aportul crescut de oxigen în celulă şi activarea suplimentară de fermenţi oxidativi combate maladia canceroasă şi mitoza celulară anormală.

Studii efectuate în cadrul unor prestigioase universităţi cum sunt MIT sau Colegiul de Medicină Albert Einstein, au arătat că terapia folosind câmpuri electromagnetice în pulsuri de foarte joasă frecvenţă asemănătoare undelor cerebrale, duce la creşterea benefică a potenţialului electric la nivelul membranei celulare. Microbii şi viruşii pătrund mai greu în interiorul celulei şi dezvoltarea lor în organism este mult diminuată. De asemenea circulaţia sanguină are parametrii superiori. Un alt efect observat a fost îmbunătăţirea schimbului de ioni la nivel celular, care duce la o mai bună oxigenare a celulelor din organism şi la dinamizarea metabolismului.

Emisiune video Alexandru Musat     Click aici!

Detalii complete www.spiridus.eu


October 12th, 2009
Topic: Terapia ELF Tags: None

≡ Leave a Reply