Biosoft


Institutul de tehnologii bioinformationale

Ganduri pentru inceput de Drum

1. Aminteste-ti ca traiesti in Lume. Aici valorile sunt intr-atat de subiective, incat aproape ca au luat chip Uman – cate chipuri, atatea valori. De aceea fereste-te de a rataci printre ele, stabileste-ti propria ta valoare si cauta a-ti fi propria Masura!

2. Daca te-ai hotarat sa faci ceva in aceasta privinta, Realizeaza ceea ce cu adevarat iti doresti! In caz de nereusita vei avea puterea sa o iei de la capat, in caz de succes vei fi inzecit mai Fericit. Apoi cauta-ti un Drum!

3. Cere parerea Oamenilor, dar nu asculta ce spun ei. Cate capete-atatea pareri! Capetele luminate au pus invatatura in Carti, caut-o si ia-o cu tine! Foloseste din ea cat si cand iti trebuie. Fiecare lucru la timpul lui! Dar mai ales nu o risipi! Nici chiar pe tine insuti sa nu o cheltui, ce te face sa crezi ca ai valora atat de mult?

4. Adevarul e cea mai pervertita valoare. Fiecare are Realitatea lui si Adevarul lui. De aceea refuza sa mai cauti Realitatea si Adevarul! Tu ai Realitatea si Adevarul tau? Cat de departe sunt ele de primele? Ar fi cazul sa pornesti la Drum!

5. Toate Drumurile au si parti usoare si parti grele, si urcusuri si coborisuri, si noapte si zi. Esti gata? Mai verifica-ti o data rucsacul !

6. Fiecare Drum are Povestea proprie. Esti pregatit sa o asculti? Daca nu-ti place nu il alege pe acela. Si, fi sincer, Drumurile citesc in sufletele oamenilor !

7. Daca nu gasesti nici o poveste care sa-ti placa, poti inventa una. Poti crea apoi o poteca ori o autostrada care sa poarte Povestea ta. Dar esti sigur ca ai ascultat toate Povestile?

8. Dezavantajul tau ca nu ti-a placut nici una. Ai cistigat posibilitatea de a te rataci ori chiar de-a te pierde. Si ca bonus, faptul de-a fi mereu singur – cine crezi ca se-nsoteste cu un „nebun“ care vrea sa faca un Drum nou. „Drumurile sunt de cind lumea, aceleasi!“ – vei auzi spunandu-se. Oamenilor le plac potecile batatorite si povestile deja rostite! In felul acesta se multumesc sa le asculte si adorm inainte ca Viata sa-i oblige a le trai…

9. Asa ca ia-ti Drumul tau si du-te, Strainule! Si nu privi in urma ! Mai tarziu vor veni unii, apoi altii, apoi multi, sa te urmeze. Ei n-au cu ce te ajuta! Tot sprijinul tau e-acolo – Inainte, in Necunoscut, in Steaua- Calauza ce te indeamna de Sus , de pe Firmamentul Intunericului ! Paseste in Noapte si fa Lumina pentru cei ce vin! Dar mai ales, nu privi in Urma.

10. Acum, ca ti-ai luat grija de la oameni, insoteste-te cu pasarile Cerului, cu florile Cimpului, cu stancile Muntelui. In ele te vei pierde si in ele te vei regasi. Mereu, neincetat, pina la capat!

11. Ti-ai imaginat vreodata Sfarsitul – sfarsitul Drumului ? Daca da, baga de seama, acela nu e Drumul, e doar o Poteca, ce te apropie sau te abate de la El !
Drumul e cel care se pierde in Zare!
Dar si Potecile pot fi de trebuinta.
Numai sa pastrezi Masura, Drumul e gelos din fire si nu accepta Abuzurile! De-aceea, chiar de picioarele tale vor umbla pe Poteci laturalnice, Privirea Sufletului fie-ti mereu asupra Lui atintita!

12. De vrei, poti sa te si grabesti.
Daca te crezi in vreo competitie cu cineva… Dar aminteste-ti, Parcurgerea e mult mai importanta decat Ajungerea! Cronometrul Timpului e numai pentru cei ce vin dupa tine… Asa ca mai bine deschide Ochii Mintii si umple-ti rucsacul Sufletului cu imbelsugate Roadele Intelegerii. Vei avea suficienta nevoie de ele mai Tarziu!

13. Nu te abate prea mult dupa florile de pe margine, ori dupa umbra racoroasa. Desi, uneori ele pot fi de mare ajutor, mai ales cand strabati Pustiuri aride.
Dar nu zabovi, Drumul tau te asteapta !

14. Nu dispera cand lucrurile nu merg intru totul asa cum ai prevazut.
Drumurile au si ele nevoie de momentele lor de libertate, de Potecile lor laturalnice. (Aminteste-ti ca si tu le-ai fost infidel de atatea ori !)
Asa ca fa-i Drumului tau acest favor si inchide ochii.
Atunci cind ii vin nabadaile lasa-l sa te poarte acolo unde vrea el.
Degeaba te opui, nu faci decat sa-ti ranesti singur Sufletul. Oricum, vei vedea, lucrurile se vor rezolva mai bine chiar decit sperai. Trebuie doar sa fi cinstit cu tine si sa privesti obiectiv, acum te afli intr-o alta postura, intr-o Lumina noua. Drumul te-a adus Aici ! (Trebuie sa-ti marturisesc un secret, Drumurile nu sunt libere sa faca ce vor, ele se supun Instinctului Universal, care le spune ce, si cand, si cum sa actioneze. De-aceea nu are rost sa te opui, tu esti liber sa alegi, dar ele asculta de Legi mai presus de Fire si mai presus de tine! Imi pare rau ca trebuie sa te descoperi atat de mic… Totusi iti poate ramane consolarea Credintei. Daca nu, n-am cu ce sa-ti fiu de folos, trebuie sa te descurci singur, pentru ca, fara Credinta, asa si esti !)

15. Mergi cat te tin picioarele, nu te opri.
Cand nu mai poti, mai fa un pas in plus. Fiecare Popas trebuie sa fie o prabusire! Altfel nu vei sti niciodata daca l-ai meritat cu adevarat.

16. Primul tau Gand, cand te-ai oprit sa fie acela de-a porni, chiar daca pe moment nu mai poti.
Trebuie sa fi pregatit, ca atunci cand te ridici, sa mergi, nu sa-ti pierzi vrema gandindu-te !

17. Din cand in cand trebuie sa-ti pui la incercare Drumul, sa te abati voit de al el!
Da-te cativa pasi in laturi si revino apoi, vezi de-l mai recunosti.
Caci Adevarata Cunoastere se naste numai dintr-o repetata Re-Cunoastere. Asa vei sti mereu ca e Drumul tau, si vei putea proba aceasta oricui, mai ales Tie insuti !


September 29th, 2009
Topic: Generale Tags: None

≡ Leave a Reply