Biosoft


Institutul de tehnologii bioinformationale

Despre si pentru copii

A FI ADULTadult

Omul este ADULT cand a invatat ca dragostea si fericirea vin din interior si nu din exterior

ADULTUL  ADEVARAT nu se supara, nu se cearta, are compasiune si intelegere pentru orice. Pare ca nimic din lumea aceasta nu-l poate tulbura, totul poate fi rezolvat, solutionat, nu-i este frica sa traiasca in prezent si-si poate indeplini cu intelepciune si blandete rolul de PARINTE: el POATE SA AJUTE SI SA PROTEJEZE copilul.

Un ADULT nu are nevoie sa fie dependent de inclinarea si  dragostea  celor din jur. Omul dependent de dragoste si inclinare nu este cu adevarat adult. El are nevoie sa fie tratat (homeopatic) si sustinut (psihologic etc) pana devine cu adevarat adult.

Dragostea si fericirea vin din interiorul  nostru, in afara noastra putem doar exprima dragostea si fericirea, modul prin care le punem la dispozitia celorlalti.

A darui este necesar pentru a creste si a te dezvolta.

Din punctul de vedere pur sexual, a da viata este expresia materiala. Asa poate lua nastere copilul.

Daca luam in consideratie doar aspectul pur material, vom avea mari greutati in educarea acestor copii. Expresia materiala de zamislire este egoista, copilul care se naste nu ar trebui sa reprezinte indeplinirea unei necesitati proprii. Daca ne limitam la atat, dezvoltarea unui om sanatos va esua.

Cresterea unui om se face centrifug (din interior inspre inafara = similar cu legile vindecarii ale lui Hering, din homeopatie)

Un om care vrea sa treaca prin vindecare trebuie sa recunoasca ca viata inseamna dezvoltare, dragoste, compasiune, iertare si nu cumparare de placere si bucurie efemera.

Concluzie:

Un copil are nevoie de dragoste si protectie sa devina adult.
Un adult daruieste dragoste si protectie copiilor din viata sa.
Omul bolnav, indiferent de varsta este de regula un copil.

AVEM NEVOIE DE RABDARE CU COPIII

AVEM NEVOIE DE RABDARE CU NOI INSINE


rabdare


Deci, exersand RABDAREA cu altii, vom invata sa avem rabdare cu noi.

Este imposibil sa educi si sa cresti un copil fara rabdare.

Copilul = sensul cel mai profund al (sexualitatii); viata care se recreeaza  pe ea insasi

Cu cat vom reusi sa insotim mama pe drumul catre desavarsire si aparitia viitoarei fiinte pe Pamant, cu atat viitorul omenirii va fi mai bun.

Se spune ca un copil care zambeste isi vede ingerul,care  ii sta alaturi si  este legatura lui cu divinitatea.

Este o datorie a noastra, a parintilor si educatorilor de a mentine legatura copilului cu divinitatea prin EDUCATIE.

Pentru  a-si atinge potentialul maxim de dezvoltare fizica, emotionala, intelectuala si spirituala fiinta umana are nevoie de suport incepand de la nivelul de conceptie, cu participare multipla: parinti, medici (homeopatia poate trata multe probleme ale familiei, care se vor mosteni altfel la copii), alti specialisti care se pot implica in urmarirea cresterii viitorului copil (ginecologi, moase, psihologi etc).

Inainte de a avea copii , viitorii parinti ar trebui sa afle mai intai daca-si pot asuma cu adevarat calitatea de  adulti.  E dificil , dar nu imposibil sa poti realiza teste in urma carora sa se puna note si sa se stabileasca  potentialul de adult adevarat. Dar putem incerca sa reflectam la cateva lucruri simple:

- Avem rabdare cu ceilalti sau cu noi insine?

-  Suntem toleranti sau nu la jignire?

- Avem intelegere pentru cei care nu reusesc sa priceapa lucrurile asa cum le vedem noi? Si lista poate continua, cu multe ale intrebari asemanatoare.

Cert este ca un ADULT ADEVARAT, nu se supara, nu se cearta, are compasiune si intelegere pentru orice. Pare ca nimic din lumea aceasta nu-l poate tulbura, totul poate fi rezolvat , solutionat, nu-i este frica sa traiasca in prezent si-si poate indeplini cu intelepciune si blandete rolul de PARINTE: el POATE SA AJUTE SI SA PROTEJEZE copilul.

CHEIE EDUCATIONALA = parintele (mai ales mama, dar si tata) trebuie sa:

1.se AUTOREFLECTE

2. sa AJUTE

3. sa PROTEJEZE copilul

Ce inseamna acestea:

1. sa se autoreflecte cand copilul ei vrea sa faca ceva; foarte important! Ce vrea ea pentru copilul ei trebuie sa fie ca pentru ea insasi! Ca sa fac acest lucru corect trebuie ca mama sa stie de ce are nevoie exact copilul ei.

2. sa ajute daca copilului ii lipsesc anumite abilitati , el are nevoie sa fie ajutat, chiar daca el trebuia sa stie deja (conform standarelor existente). Este vorba de multe ori de o anumita imaturitate a sistemului nervos, trecuta cu vederea, si care se face simtita in momentul in care evolutia normala a copilului o cerea. De exemplu: statul in sezut cu sprijin initial, apoi fara sprijin, taratul, mersul in patru labe, mersul in picioare, copilul plangacios, care doarme prost si putin, agitat etc. Orice tulburare  intarzie achizitiile, netratarea corespunzatoare (exercitii neurofiziologice, kinetoterapie, homeopatie) duce treptat la acumulare de lipsuri, intai fizice, apoi emotionale, apoi intelectuale si in final spirituale la viitorul adult, care va constata cu stupoare ca aceste lipsuri il impiedica sa fie sanatos, liber, fericit.

3.sa protejezesa  fie in permanenta in preajma copilului, astfel incat sa elimine pana la nula orice posibilitate  ca acestia sa poata fi raniti fizic, emotional, mental.


August 9th, 2009
Topic: Generale Tags: None

≡ Leave a Reply